12.04.2023, 19:50

Окупанти готують до депортації понад 2,7 тисячі дітей з Луганщини, - ОВА

война в украине дети

Незважаючи на те, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена та президента РФ, звинувативши їх у незаконній депортації дітей, дані дії на окупованих територіях не припиняються.

За ]]>інформацією]]> Луганської ОВА, окупанти готують до депортації понад 2,7 тисячі дітей з Луганщини, передає Час Пік.

"У так званій "ЛНР" продовжуються медичні огляди дітей, після яких певна їх кількість зникає. Медики з Росії вже оглянули понад 94 тисячі хлопчиків та дівчаток, про що заявили самі окупанти. Різного ступеня патологію "виявлено" у 69,6% з них , що вже дає привід для депортації. Виписано направлення на госпіталізацію, яка зазвичай відбувається у медустановах на території Росії, 2726 дітям", - йдеться у повідомленні.

Медогляди проводять "незалежні експерти" - фахівці з Башкортостану, Татарстану, Брянської, Саратовської, Воронезької та інших областей РФ.

"Інформація про депортацію дітей з Луганської області надходить до Національного інформаційного бюро і фіксується правоохоронними органами. Зокрема, про нещодавнє незаконне вивезення до Саратова неповнолітнього мешканця Сватового", - додали в ЛОВА.

Читайте також: Російська армія перетворила на руїни навчальні заклади Сєвєродонецька (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк