15.04.2023, 20:51

Влаштував "тур" окупованою Луганщиною: депутату Держдуми РФ повідомлено про підозру

депутат рф

Депутату держдуми РФ, який влаштував "тур" окупованою Луганщиною, повідомлено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає Час Пік.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України підозрюваний як представник влади країни-агресора перебував з так званим "візитом" у тимчасово окупованих населених пунктах Луганської області: Луганську, Щасті, Станиці Луганській та Попасній.

Фігурант здійснював інформаційну підтримку дій ЗС РФ щодо окупації території України та визнання "ЛНР" як частини РФ. Він закликав підтримати так звану "військову спецоперацію Росії" в Україні, а також до фізичного знищення підрозділів ЗСУ.

Крім того, у Луганську підозрюваний зустрічався з депутатами так званої "народної ради ЛНР" і обговорював питання уніфікації "законодавства ЛНР" із законодавством РФ та створення та відкриття на території псевдореспубліки посольства РФ. Під час зустрічі з мешканцями смт Станиця Луганська він вручив 30 мешканцям партійні посвідчення ПП "Єдина Росія".

Наприкінці березня 2022 року депутат перебував у Попасній, де зустрівся з "бойовими козацькими підрозділами" і особисто віддав команду здійснити артилерійський обстріл позицій ЗСУ.

За сукупністю кримінальних правопорушень фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Ще четверо мешканців Луганщини підуть під суд за співпрацю з окупантами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк