15.04.2023, 22:18

ЗСУ б'ють по тилах ворога на Луганщині, готуючись до контрнаступу: аналітика ISW

война луганская область

Російська армія продовжує концентрувати основні зусилля на сході України. Зокрема метою залишається повне захоплення Луганської області.

Про це свідчать оновлені дані ]]>Інституту дослідження війни (ISW)]]>, передає Час Пік.

За даними ISW на 14 квітня, росіяни проводили обмежені наступальні операції в районах Кремінної та Білогорівки. Безуспішно намагалися просунутися у напрямку Торського та Невського, запеклі бої мають місце в районі Макіївки.

"Російські джерела стверджують, що українські сили продовжують завдавати ударів по тилах в Луганській області. Колишній радник голови "ЛНР" Родіон Мірошник заявив, що ввечері 13 квітня українські сили обстріляли Рубіжне (6 км на схід від Кремінної) та Троїцьке (53 км на північний схід від Куп'янська) 14 ракетами HIMARS. Російський блогер заявив, що українські сили завдають ударів по російських військових об'єктах у тилу в рамках підготовки до контрнаступних операцій у цьому районі, та припустив, що українські сили посилять диверсійну діяльність у тилу Луганської області", - йдеться в аналітиці ISW.

Крім того, в ISW звертають увагу на твердження росіян про те, що ЗСУ 14 квітня продовжували розвідувальну діяльність вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. За даними МО РФ, російські війська відбили п'ять українських ДРГ на цьому напрямі.

Читайте також: Його то немає, то різко з'являється: в "ЛНР" почався призов строковиків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: