16.04.2023, 19:58

Обходять будинки, залякують депортацією та конфіскацією всього майна: як відбувається "паспортизація" в окупованих регіонах

паспорта рф

На тимчасово окупованих територіях України росіяни продовжують примусову паспортизацію населення, погрожуючи тим, хто відмовляється отримувати паспорт РФ, наслідками.

Про це ]]>повідомляє]]> Генштаб ЗСУ у зведенні про ситуацію на фронтах станом на вечір 16 квітня, передає Час Пік.

"Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятих територій України. Зокрема, в населеному пункті Таврія Херсонської області, загарбники активно здійснюють будинковий обхід місцевих жителів з метою перевірки наявності російського паспорта. Громадянам України, які не отримали російський паспорт, повідомлено, що у разі неоформлення документів до 1 червня, таку особу буде депортовано з конфіскацією усього особистого майна", - йдеться у повідомленні Генштабу у Facebook.

Водночас, Міноборони РФ дало вказівку мобілізувати мешканців окупованих територій, які отримали російський паспорт. Місцеві "військкомати" збирають "списки" військовозобов'язаних. Таким чином воювати доведеться і колаборантам.

Читайте також: "Та хоч каміння з неба!": В окупованому Донецьку люди мріють, щоб вода текла з кранів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк