22.04.2023, 10:58

"Магазини ростуть як гриби. Ями засипали": які "плюси" знаходять у своєму житті мешканці окупованого Сєвєродонецька

Северодонецк, война

Ще рік тому Сєвєродонецьк був молодим, красивим містом, яке розвивається на очах. З приходом російської орди Сєвєродонецьк повернувся до часів Середньовіччя.

Сєвєродонецьк практично повністю зруйнований, люди навчилися виживати в нелюдських умовах. Незважаючи на це, у місті багато людей, яких влаштовує таке життя "з Росією", повідомляє Час Пік.

У місті є цілі вулиці та райони, які через руйнування непридатні для життя. Росіяни вже кілька місяців поспіль крутять "у телевізорі" казку про "відродження" Сєвєродонецька, вставляючи вікна та двері у кількох десятках багатоповерхівок.

У місті розруха, багатоповерхові будинки руйнуються, жодних реальних відновлювальних робіт не проводиться. При цьому сєвєродончанам обіцяють "нову упорядковану зону загального користування" - новий парк, який "поліпшить якість міського середовища Сєвєродонецька".

Мабуть, на думку окупантів, новий парк - це найнеобхідніше, те, про що сьогодні мріють сєвєродончани.

До речі, незважаючи на те, що російські "визволителі" зруйнували Сєвєродонецьк й місто продовжує жити як за часів Середньовіччя, є люди, які знаходять свої "плюси" на сьогоднішній день.

"Магазини нові з'являються, як гриби. Кафе відкрилося з літнім майданчиком (користується попитом)...

У Базарі працює термінал!!!!! І навіть не гальмує - була приємно здивована...

Ями в асфальті багато де позасипали, ремонтувати почнуть навесні з головних вулиць і далі. Бардюри білять і вздовж доріг прибирають пісок... Обламані гілки прибрали далеко не скрізь, але процес триває...

До речі, забула, автобусів багато пустили, їздять часто, народ прямо натішитися не може", - ]]>пише ]]>одна з користувачів мережі.

Магазини з космічними цінами, відкрита кафешка, працюючий термінал, засипані ями та автобуси на вулицях міста – для когось це "досягнення". Мабуть, хтось вже забув, як виглядав Сєвєродонецьк до приходу російської орди...

Читайте також:

"Немає жодного цілого будинку": вулиця окупованого Сєвєродонецька нагадує декорації для фільму про постапокаліпсис

"Сєвєродонецьк перетворився на місто алкашів та маргіналів": сєвєродончани розповіли, як виживають в окупації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк