20.04.2023, 10:39

"Сєвєродонецьк перетворився на місто алкашів та маргіналів": сєвєродончани розповіли, як виживають в окупації

Віктор Білий | Всі новини автора

Тимчасово окупований Сєвєродонецьк Луганської області "змінився" до невпізнання. Місто вчених та проєктувальників перетворилося на місто алкашів та маргіналів.

Про це пишуть сєвєродончани у регіональних пабліках, передає Час Пік.

"Маневрене" житло для продажних міліціонерів

"Місто вчених і проєктувальників перетворилося на місто алкашів і маргіналів. Нікого не хочу образити, не все, звичайно. Не будуйте ілюзій щодо маневреного фонду: ходила, зняла свою квартиру. Склалося враження, що воно створюється зі слів сусідів. Якщо є ключі від квартир. , квартири прибрали з фонду, до нього потрапляють, переважно квартири мешканців, які працювали в силових структурах. Я знаю, що тут є такі мешканці, я вам дуже співчуваю".

"Зміни супер. Заради цього варто було 9 років чекати, потім убити тисячі українців і стерти з лиця землі міста, щоби якийсь продажний міліціонер отримав квартиру".

"Ремонтні" роботи та зарплати

"Місто брудне, так, стихія ще допомогла. Нічого не змінилося з жовтня. Так,
засклили в деяких будинках вікна, поміняли батареї, але все це не функціонує, тільки-но включають воду, десь обов'язково потече. Тому вода у моєму під'їзді лише на першому поверсі. Опалення вже немає, а те, що було одна назва. У нас як зробили два місяці тому вікна, укосів немає".

"Будівництво йде місцями, великі підрядники не заходять. Зарплату будівельникам не платять, бригади доробляють об'єкт, згортаються та їдуть. Моїм знайомим виплатили лише за грудень".

Як повідомлялося раніше, щоб заробити хоч трохи грошей, мешканці міста влаштовуються в сумнівні "організації", де замість виплат їх лякають людиною з автоматом.

"Компенсації" за втрачене житло

"Якщо будинок зносити не будуть, а квартира зруйнована або згоріла, отримаєте лише 6 тис. за кв. м та 100 тис. на майно. Для компенсації потрібно відкрити соціальну картку для виплат у банку "ЛНР", у місті одне відділення, черги по 100 чол.".

"Служби всі працюють до 14:00, маршрутки ходять до 16:00 через 20 хв. Розраховуйте, що одним днем не впораєтеся. Якщо їхатимете машиною, закупити продукти краще на території РФ, все дорожче в 1,5-2 рази".

Окупанти продовжують говорити, що "Сєвєродонецьк" "процвітає" і "оживає". У місцевих ТГ - каналах з'явилися публікації про проведення загальноміського суботника.

Читайте також: "Понівечені будівлі та ні душі навкруги": в мережі з'явилися фото старих районів Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк