26.04.2023, 13:32

"Без російського паспорта — нікуди": місцеві розповіли нові деталі паспортизації на Луганщині

Альона Тихоненко | Всі новини автора
паспортизація

Російські окупанти намагаються пришвидшити паспортизацію на тимчасово окупованій Луганщині. Загарбники застосовують психологічний тиск на населення, у якого не залишається вибору, окрім зробити російський паспорт.

Деталі паспортизації на окупованій Луганщині повідомив Telegram-канал "]]>ТРИБУН | СХІД]]>" з посиланням на повідомлення місцевих жителів, передає Час Пік.

За словами місцевих, з російським паспортом проблем немає: у місто легко впускають і випускають з нього. Проте проблеми у тих, в кого досі залишились українські документи: потрібні пропуски. Українці, які не змінили громадянство, стикаються з психологічним тиском.

"Потрібен пропуск на в'їзд в Луганськ і шлях назад. Мою родичку довго тримали на кордоні з українським паспортом, а в Луганську водій її не взяв до Кремінної. Сказав, що не хоче проблем. Довелось їй повернутись до Росії",  — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з приходом у Кремінну Луганської області "руського миру" люди змушені виживати в нелюдських умовах.  З повідомлень мешканців міста стало відомо про те, що в Кремінній працює пропускна система і місто закрите. Проте виїхати можна, але для цього потрібно мати кругленьку суму. 

Раніше повідомлялось, що без російських документів вже майже нічого не можна зробити. У тих, в кого немає російського паспорта, вираховують частину зарплатні. У деяких містах використовують пересувні пункти та виїзну паспортизацію. Імовірно, процедуру пришвидшують, щоб використати її для фальсифікації  "виборів", що планують провести восени.

Читайте також: Гайдай розповів, чи може знову очолити Луганську ОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк