28.04.2023, 20:50

За фінансування окупантів судитимуть чотирьох мешканців Луганщини

прокуратура луганщины

Під суд підуть учасники злочинного угруповання, причетні до незаконної діяльності з фінансування "ЛНР". Відповідні обвинувальні акти направлені до судових інстанцій.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

У ході розслідування встановлено групу осіб, причетних до незаконної діяльності, пов'язаної з фінансуванням "ЛНР", а також ведення бізнесу на тимчасово окупованій території Луганської області.

Зокрема, встановлено, що так званий "депутат Народної ради ЛНР ІІІ скликання" є засновником ТОВ у Брянці. Він створив та очолив організовану групу, до складу якої на добровільній основі увійшли три службові особи ТОВ.

Діяльність підприємства пов'язана з виготовленням та ремонтом гірничої продукції, яка надалі реалізується на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей суб'єктам господарювання, зареєстрованим на території РФ.

З 2015 року по сьогодні підприємство функціонує на тимчасово окупованій території Луганської області. Задокументовано, що з червня 2019 року по січень 2020 року підприємство перерахувало до так званого "бюджету ЛНР" понад 1 мільйон гривень.

Читайте також: Керівники медустанов Луганської області готові працювати на деокупованих територіях - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк