30.04.2023, 16:06

На Луганщині окупанти "знаходять" у дітей хвороби, щоб потім вивезти їх "на лікування" до Росії

Марина Гончар | Всі новини автора
депортация детей

На тимчасово окупованих територіях Луганської області росіяни вигадали нову відмовку, щоби депортувати українських дітей. Вони організовують медичні огляди для неповнолітніх, під час яких нібито "знаходять" у них хвороби та примусово вивозять "на лікування" до Росії.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВ Артем Лисогор, передає Час Пік.

"Ми знаємо, що це проводилися медичні огляди, і сайти так званих "ЛНР" та "ДНР" повідомляли, що росіяни перевірили близько 100 тисяч українських школярів на наявність у них проблем зі здоров'ям. Після цього 70% дітей отримали довідки, що мають хронічні захворювання та їх треба лікувати", — розповів керівник ОВА.

За його словами, для лікування дітей відправляють у різні табори по всій території Росії, а батьків вимагають їхати разом з ними:

"Після того, як дітей вивозять до Росії, від батьків вимагають їхати разом з ними, інакше дітей можуть не повернути", — додав голова ОВА.

Слід зазначити, що країна-агресор Росія продовжує викрадати дітей із тимчасово захоплених міст України. Так, окупанти незаконно вивезли до Криму два автобуси неповнолітніх з Енергодару Запорізької області. Чи буде це кінцева зупинка – поки що невідомо.

Читайте також: "Готують квартири до ремонту": жителі окупованого Сєвєродонецька все чекають обіцяних "змін"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк