05.05.2023, 19:18

Загрожує довічне: викрито шістьох поліцейських-зрадників з Луганщини

прокуратура луганской области

Шістьом правоохоронцям із Луганської області загрожує довічний ув'язнення за державну зраду. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це ]]>повідомила]]> прокуратура Луганщини у Facebook, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що у березні 2022 року жителі Луганщини склали присягу та перейшли на бік ворога. Троє правоохоронців одного з відділів поліції Старобільського районного управління ГУНП у Луганській області під час окупації території регіону почали працювати на окупаційну владу. Вони вступили до так званого "Новопсковського районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР".

Ще двоє поліцейських Сватівського районного відділу поліції ГУНП у Луганській області розпочали службу у так званому "Троїцькому районному відділі внутрішніх справ МВС ЛНР".

Мешканка смт Станиця-Луганська, експравоохоронець, пройшла співбесіду з представниками псевдореспубліки, які є частиною окупаційної адміністрації РФ. Обвинувачена добровільно вступила до лав так званої "прокуратури Станично-Луганського району ЛНР".

Фігуранти виконують злочинні вказівки та розпорядження керівників окупаційної адміністрації РФ та схиляють колишніх колег до співпраці.

Матеріали звинувачень спрямовано до судів для розгляду по суті. Їм загрожує покарання - 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Троє так званих "керівників" з Луганщини підозрюються у колабораціонізмі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк