05.05.2023, 22:41

Військовий експерт прокоментував заяви Пригожина про вихід "вагнерівців" із Бахмута

бахмут

Напередодні голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин записав емоційне звернення до начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова та міністра оборони РФ Сергія Шойгу, в якому звинуватив російське військове керівництво в бездіяльності і заявив, що його найманці вийдуть з Бахмута 10 травня.

Військовий експерт Олег Жданов ]]>прокоментував]]> зухвалі заяви "кухаря Путіна", передає Час Пік.

"Таке ж відео ми з вами спостерігали влітку в Сєвєродонецьку. Те саме - трупи та "дайте боєприпаси", бо вони без них не можуть виконувати завдання. З одного боку, він навряд чи має доступ особисто до управління бойовими діями. Але з іншого боку, якщо Пригожин скаже "хлопці, біжимо", то, повірте, ніхто не втримає цих зеків. Вони підуть вільними стрілками зі зброєю та патронами мародерити та грабувати, і завтра вони вже будуть у РФ. Їх ніхто не втримає", - вважає Жданов.

За словами експерта, "вагнерівці" мають непоганий бойовий досвід і навіть у важких боях вони можуть розгромити будь-який загін.

"Призов Пригожина для них буде просто як наказ. Ось як Пригожин може впливати на хід бойових дій. Судячи з того, які розбрати там починаються, я так розумію, що там усередині РФ ситуація дуже погана", - припускає експерт.

Жданов вважає, що Пригожин намагається за рахунок таких заяв набрати політичної ваги та врятувати хоч якусь частину своїх бойовиків.

"Він розуміє, що без них він ніхто і звуть його ніяк. А Шойгу з Герасимовим, навпаки, навмисно хочуть помножити цих "вагнерівців" на нуль тим, що пускають їх на бойові ділянки. Є відомості, що десантники не підтримують загін Пригожина і чекають , коли їх переб'ють. Не дають їм відступати, залишати позиції та змушують їх йти вперед", - зазначив Жданов.

Читайте також: Пригожин пригрозив вивести війська "Вагнера" з Бахмута: боїться наступ ЗСУ, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: