09.05.2023, 12:56

"Наказали пришвидшити, але не знають як": Як триває паспортизація в Лисичанську

Альона Тихоненко | Всі новини автора
паспортизація

На тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують проводити примусову паспортизацію. Однак у деяких населених пунктах для цього фактично немає ресурсів. 

Про це повідомила ]]>пресслужба ]]>Луганської обласної воєнної адміністрації у Telegram, передає Час Пік.

Зазначається, що "влада" наказала пришвидшити процедуру паспортизації, проте окупанти поки що не розуміють, як це зробити. Наприклад, в тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області це зробити навіть фізично неможливо. Повідомляється, що у місті працює лише один копіювальний апарат, який знаходиться далеко від паспортного столу. Тому місцеві вимушені йти декілька кілометрів, щоб зробити копію документів.

Як повідомляє ЛОВА, в деяких інших населених пунктах для пришвидшення паспортизації почали залучати волонтерів, щоб "ті збирали документи від тих, хто не йде".

Раніше повідомлялось, що з окупованого Лисичанська знову доходять звістки про те, що росіяни збираються залишити місто. Не минуло й кількох днів, як проросійськи налаштовані громадяни знову почали розводити "паніку" про відступ та висловлювати "переживання".

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях України росіяни погрожують наслідками тим, хто відмовляється оформляти паспорт РФ. Наприклад, у деяких містах окупанти обходять будинки, а тих, хто не має російського громадянства, закликають його зробити до літа, інакше їм загрожує депортація з конфіскацією майна.

Читайте також: "Тітки вижили з розуму": У Лисичанську російське "побєдобєсіє" докотилося і до дитячих садків - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк