16.05.2023, 16:58

На Луганщині викрито ще чотирьох так званих "посадовиць", які перейшли на бік окупантів

Марина Гончар | Всі новини автора
колаборанти

За процесуального керівництва Старобільської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області чотирьом мешканкам Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомили в пресслужбі Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, навесні та влітку 2022 року жительки тимчасово окупованих територій регіону почали активно співпрацювати з окупаційною владою так званої "ЛНР".

Так, двоє мешканок Старобільщини добровільно обійняли посади "начальників відділів по забезпеченню життєдіяльності сіл Нижньопокровка та Закотне".

"Керувати" незаконним "відділом у справах сім’ї та дітей управління освіти адміністрації Старобільського району ЛНР" окупанти призначили мешканку м. Луганськ у травні 2022 року.

Ще одна колаборантка, мешканка Сватівщини, у серпні 2022 року стала "заступником голови адміністрації Троїцького району ЛНР", а з кінця березня 2023 року по теперішній час керує на посаді так званого "виконувача обов’язків голови" окупаційної адміністрації.

Псевдокерівники виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах "влади" на тимчасово окупованій території Луганської області та схиляють до співпраці місцевих мешканців.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також: "Ремонтують те, що без пошкоджень": у мережі оприлюднили свіжі фото одного з районів Сєвєродонецька 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк