19.05.2023, 12:55

"Народу купа. Повно машин": як місцеві "почекуни" створюють ілюзію "відродження" Сєвєродонецька

Фото: Getty Images

Місцеві "почекуни" та російські пропагандисти захлинаючись розповідають про "відродження" Сєвєродонецька. У мережі висміяли публікацію про "бурхливе" життя окупованого міста.

Сєвєродонецьк було окуповано російською ордою у червні 2022 року. З того часу пропагандисти невпинно штампують сюжети про "швидкі темпи відновлення" міста, а окупаційна "влада" постійно бреше щодо відновлення житлового фонду у Сєвєродонецьку, повідомляє Час Пік.

Місцеві "почекуни" та колаборанти не відстають від своїх господарів, поширюючи в мережі інформацію про те, як "налагоджується життя" та "добре жити" у "звільненому" Сєвєродонецьку.

Поки що тільки ударними темпами окупанти прикрашають зупинки, розвішуючи на них символіку РФ і "ЛНР", та фасади вцілілих будинків, вставляючи нові вікна. Про те, що діється у квартирах цих будинків, російська пропаганда вважає за краще замовчувати...

Один із російських сепаратистських Telegram-каналів розмістив у себе повідомлення жінки, яка нібито побувала у Сєвєродонецьку й захоплена тим, що місто "оживає".

"Тільки що приїхала... Народу повно... Діти гуляють у кварталах, на спортмайданчику у футбол грають, багато з колясками, машин теж багато, треба десь стояти і чекати коли проїдуть... Маршрутні автобуси ходять за розкладом... У салоні до 6-8 осіб є і на зупинках стоять", - йдеться у повідомленні.

Лише ось, українці не повірили в цю фейкову інформацію. Навіть за відсутності інтернета у Сєвєродонецьку, у мережі постійно з'являються свіжі відео з окупованого міста. На них наочно показано, що місто сіре, безлюдне та спустошене.

Северодонецк, май 2023

Де натовпи людей, діти, що бавляться, пробки на дорогах, забиті маршрутки та тиснява на ринку? Від усього цього Сєвєродонецьк був "звільнений" російською ордою у червні 2022 року.

"А ще тролейбуси один за одним по всіх маршрутах. А річки з киселю з манними берегами. Оце життя!", "Ще біля ринку якісь люди є. Далі всюди порожньо. По дві квартири мешкають у під'їздах. Про що вона пише? Які люди, які щасливі діти?", "Кому вони цю дичину публікують у чатах? Адже дехто з нас туди приїжджає і все бачить. А інші чудово можуть дивитися "натовп" на відео, яких достатньо викладають...", "Не, ну за толпою щасливих дітей навіть не роздивилася будинки…", "Народу купа а автобуси порожні?", "І де люди?", "навіщо брехати? у кожного там родичі та знайомі та інформацію знаємо про "купу людей", - коментують у мережі публікацію про "відродження" Сєвєродонецька.

Розхвалюючи життя в окупованому місті, місцеві "почекуни" та колаборанти нишком пакують валізи, щоб встигнути змитися до Росії при наступі ЗСУ. Про те, що на них чекає у "братській" країні - просто та жорстко пояснила росіянка.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк