20.05.2023, 17:12

Пригожин стверджує, що "вагнерівці" повністю захопили Бахмут: що відомо

Марина Гончар | Всі новини автора
непонятно что

Сьогодні, після обіду, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин опублікував відео, де стверджує, що Бахмут Донецької області був повністю захоплений окупантами. 

Про нібито захоплення українського міста повідомляється у відеозверненні Пригожина, яке публікує його пресслужба, передає Час Пік.

"20 травня 2023 року. Сьогодні о 12 годині повністю був "узятий" (захоплений "вагнерівцями", - прим. ред.) Бахмут... 224 дні тривала операція зі "взяття" Бахмута. "Бахмутська м'ясорубка" розпочалася 8 жовтня 2022 року", — сказав він.

Керівник найманців наголошує, що окупація Бахмуту є досягненням передусім його ПВК та з 25 числа ПВК "Вагнера" виводитиме своїх найманців на відпочинок і перепідготовку. За цей час має бути створено "межі оборони", а потім окуповане місто "передадуть міноборони РФ.

Відео Пригожин записав біля будівлі залізничного вокзалу в центрі міста. Який з середини весни 2023 року тимчасово контролюють російські загарбники. Водночас на відео чутно вибухи.

При цьому ватажок "вагнерівців" пообіцяв показати повне відео встановлення російських триколорів після 18:00 через проблеми з інтернетом.

Тим часом речник східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в коментарі "Вільному радіо" спростовує цю заяву та каже, що ЗСУ є в місті та зосереджені на оточені Бахмута:

"Поки що це інформаційна атака. На цей час, ми не вийшли з Бахмута. Я не хочу приховувати. В самому місті в нас, в принципі, інтересів дуже мало. В нас триває інша операція по оточенню міста і ми досить непогано в цьому плані рухаємось. В місті ж, враховуючи, що залишилась дуже маленька ділянка, і її вже легко обстрілювати та тримати багато людей там важко. Тому ясно, що рано чи пізно з міркувань безпеки ми звідти вийдемо”, — пояснює Сергій Череватий.

З'явилася інформація, що й Маляр прокоментувала дану ситуацію:

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Казочки про "нестачу боєприпасів": У ЗСУ показали жорстокі бої за кожен метр Бахмута

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк