24.05.2023, 19:22

Російському агенту, який "зливав" позиції ЗСУ під Бахмутом та Авдіївкою повідомлено про підозру

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зрадник собака

СБУ затримала ще одного учасника розгалуженої агентурної мережі ФСБ у Донецькій області.

Про це повідомляє ]]>Служба безпеки України]]>, передає Час Пік.

Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони в районах Бахмута, Авдіївки й Торецька.
 
Співробітники СБУ затримали трьох його спільників у грудні минулого року.
 
Встановлено, що цей фігурант об’їжджав прилеглу територію фронтових міст та приховано фотографував позиції українських військ, а також позначав їхні координати на електронних картах.
 
Отримані відомості російський агент передавав своєму "куратору" з підконтрольного агресору "МДБ ДНР" у тимчасово окупованій Горлівці.
 
Отриману інформацію загарбники планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Сил оборони.
 
Втім, контррозвідники Служби безпеки своєчасно викрили ворожого поплічника, задокументували його злочинну діяльність і затримали.
 
Під час затримання фігурант перебував у схованці, яку він заздалегідь облаштував на території власного домоволодіння, щоб переховуватись від правоохоронців.
 
За даними слідства, поплічником РФ є 32-річний мешканець Торецька, який входить до близького оточення одного з керівників "МДБ ДНР" в окупованій Горлівці.
 
Для комунікації з "куратором" ворожий агент використовував відпрацьований анонімний канал електронного зв’язку, а передачу розвідданих здійснював у вигляді фотоматеріалів з детальним описом об’єктів.
 
Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено прихований у стіні мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.
 
Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

На Сватівщині окупанти стратили чоловіка за проукраїнську позицію, — ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк