31.05.2023, 13:09

"Весь фронт засмикали": окупанти в районі Кремінної панікують та скаржаться на "маневри" ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В районі Кремінної через очікуваний великий наступ української армії російські окупанти постійно перебувають у стані стресу. Кожен обстріл або будь-яке пересування техніки ЗСУ вони вже сприймають за початок контрнаступу ЗСУ.

Російські окупанти скаржаться, що своїми діями ЗСУ остаточно загострили і так нервову обстановку. Серед російських вояків зростають панічні настрої, повідомляє Час Пік.

Як ]]>пише ]]>російський опозиційний Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ", джерело розповідає "про вкрай нервову обстановку в лавах ЗС РФ у зв'язку з маневрами українських військових, що почастішали".

Повідомляється, що у ніч проти 29 травня по всій лінії фронту вкотре було оголошено про наступ ЗСУ. З позицій у районі Кремінної було знято десантників та відправлено на посилення кордону у Білгородській області. Тривога знов виявилася хибною.

"Постійно риють фальшиві окопи, типу займають позиції, створюють несправжні арт-батареї. По 30-40 одиниць техніки підводять до кордону впритул. У російських командирів відразу паніка, а вони вночі по одній-дві машини назад на позиції повертають. І так постійно", - скаржаться окупанти.

Інформацію про те, що російські військові на окупованих територіях Луганської області в паніці через відомості про наближення контрнаступу ЗСУ підтверджує й голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Він повідомив, що російські загарбники активно вивозять документацію з Кремінної та намагаються посилити регулярні підрозділи за рахунок загонів "Шторм Z", які переважно складаються з колишніх ув'язнених.

"У противника є кілька панічних настроїв з приводу нашого наступу. І це не тільки у Кремінній, по деяких населених пунктах ми чекаємо інформацію по підтвердженню. Почали вивозити свої основні документи, у тому числі документи паспортизації, яку вони там намагаються проводити. Вивозять, бо хвилюються, що все втратять", - повідомив Лисогор.

Незважаючи на це, бої на Луганщині продовжуються. Противник намагався атакувати поблизу Новоселівського та та південніше Кузьминого, що неподалік Кремінної. Українські захисники запобігли спробам ворога просунутися вперед.

"Цього разу гаряче було і на Сватівщині, і поблизу Кремінної – противник йшов у наступ з двох напрямків. Але повсюди його зупинили. Стельмахівка та Білогорівка вкотре витримали удар з авіації. Крім Білогорівки, росіяни вели артилерійський обстріл Невського – місцеві жителі, що залишаються там, щодня ризикують життям та виїхати погоджуються одиниці", - повідомив Артем Лисогор.

Він зазначив, що у Луганській області російське командування намагається посилити підрозділи за рахунок мобілізованих злочинців.

"Вони намагаються посилити свої батальйони, які не хочуть йти вперед. Знову ж таки посилити чим? Це Міноборони Росії придумало собі забавку із зеками замість "вагнерівців", щоб хоч чимось контратакувати. Але ми вже знаємо, як воюють ці їхні зоновські "Шторм Z". Це більше крадії, дезертири і наркомани, які вже потрапляли до рук наших Збройних сил", - зазначив Лисогор.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк