02.06.2023, 10:15

Зраднику з Бахмута світить довічне: затримано "крота" у лавах ЗСУ, який працював на російську військову розвідку

задержан "крот" в рядах ВСУ

Військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України викрили ще одного зрадника. Затримано російського "крота", який збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), повідомляє Час Пік із посиланням на ]]>прес-службу]]> СБУ.

"Зловмисником виявився мешканець Бахмута, якого ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник 72-го розвідцентру гу гш зс рф (більш відомого як ГРУ) Микита Климовський.

Після 24 лютого минулого року росіянин поставив своєму агенту перше розвідзавдання – повідомляти агресору про наслідки повітряних ударів по українському місту.

Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях", - повідомили у СБУ.

Згодом зрадник отримав від російської військової розвідки завдання – прибути на Дніпропетровщину та мобілізуватися до лав Сил оборони.

Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та озброєння у підрозділах.

Також фігурант передав інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування Збройних Сил України. Крім того, зловмисник намагався встановити місця базування української системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння.

Для комунікації з військовою розвідкою РФ "крот" використовував месенджер Telegram. Під час обшуків у нього виявлено два мобільні телефони, один з яких він використовував тільки для зв'язку зі своїм "куратором" із ГРУ.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляє військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, ім'я зрадника - Андрій Казьмін, він мешканець Бахмута, який "зливав" дані про ППО та допомагав руйнувати власне місто.

задержан российский "крот" в рядах ВСУ задержан российский "крот" в рядах ВСУ задержан российский "крот" в рядах ВСУ задержан российский "крот" в рядах ВСУ задержан российский "крот" в рядах ВСУ задержан российский "крот" в рядах ВСУ

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк