09.06.2023, 10:56

Сєвєродонецьк після деокупації допоможуть відновлювати датчани та харків'яни

Северодонецк, война

Між Сєверодонецькою міською військовою адміністрацією, Товариством з обмеженою відповідальністю "Котлотурбопром" та датською компанією Verdo Energy Systems A/S укладено Меморандум про співпрацю. Датчани та харків'яни допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації.

Меморандум про співпрацю підписано 8 червня 2023 року. Це вже третій меморандум підписаний місцевою владою щодо відбудови критичної інфраструктури громади. Про це ]]>повідомляє ]]>Сєвєродонецька МВА, передає Час Пік.

Зазначається, що підписання меморандуму викликано необхідністю будівництва на території громади сучасної теплоцентралі, яка використовує як паливо тверді побутові відходи.

За словами голови Сєвєродонецької міської ВА Олександра Стрюка, будівництво такого джерела енергії здатне повністю забезпечити електро- та теплоенергією потреби не тільки побутових споживачів всіх населених пунктів Сєвєродонецької громади, але й промисловості та інших сфер господарювання.

"Verdo Energy Systems A/S є однією із провідних європейських компаній, що спеціалізується на процесах переробки стійкої сертифікованої біомаси для промисловості та теплоцентралей, виробництві енергетичних установок та устаткування. Основний бізнес компанії орієнтований на будівництво та розвиток критично важливої інфраструктури, що базується на інноваційних технологіях майбутнього. Також вона є найбільшим постачальником у Данії з експлуатації та обслуговування вуличного освітлення.

Харківське товариство з обмеженою відповідальністю "Котлотурбопром" вже багато років працює на енергетичному ринку України, країн ближнього і далекого зарубіжжя. Основним напрямком діяльності ТОВ "Котлотурбопром" є: проектування, переведення на непроєктні види палива існуючих енергоблоків, будівництво нових енергетичних потужностей, комплексна модернізація зі збільшенням потужності і реконструкція котлотурбінного обладнання і трубопроводів ТЕС, а також виготовлення і постачання запасних частин енергетичного обладнання ТЕС і ТЕЦ промислових підприємств", - повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Нагадаємо, раніше було укладено меморандум про співпрацю між Сєверодонецькою міською військовою адміністрацією та італійською компанією Seingim Global Service S.r.l. Італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Сєвєродончан закликають підтримати рідне місто у всеукраїнському конкурсі "Місто України. Національний вибір"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк