09.06.2023, 12:38

Приватний підприємець з Луганщини підозрюється у наданні допомоги збройним формування РФ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зрадник

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевому підприємцю у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

За даними слідства, в березні 2022 року власник агрофірм у с. Мілуватка Сватівського району добровільно розмістив військову техніку та розселив на території підприємств військовослужбовців РФ і представників незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР", які ведуть бойові дії проти ЗСУ.

Фігурант регулярно надавав обладнання, приміщення та територію підприємств для здійснення ремонту та заправки військової техніки.

Крім того, підозрюваний добровільно передав власне майно та техніку для будівництва в районі села фортифікаційних та захисних споруд, які використовувались у збройному протистоянні проти ЗСУ. За допомогою техніки агропідприємства рились окопи та бліндажі.

Колаборант за рахунок власних грошових коштів закупив військове обладнання, яке надалі було передано окупаційним військам для подальшого ведення бойових дій вздовж лінії зіткнення на території Луганської області.

За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той же строк та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Поповнення для нацбатів": російська пропаганда зліпила черговий фейк про дітей із Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк