10.06.2023, 10:42

Україні вдалося повернути підлітка з Лисичанська, якого окупанти помістили до луганського притулку

Украине удалось вернуть подростка из Лисичанска, которого оккупанты поместили в луганский приют

Ще одну українську дитину вдалося повернути з тимчасово окупованої території Луганської області. 14-річний підліток перебував у притулку в окупованому Луганську.

Про щасливе повернення ще однієї української дитини повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Час Пік.

У Мінреінтеграції у квітні 2023 року звернулася дівчина Анастасія, яка просила допомогти повернути з тимчасово окупованої території Луганської області її 14-річного брата Павла. Свого часу вона переїхала з Лисичанська до Дніпра, а брат залишився на окупованій території.

Після того як підліток став круглим сиротою, нова "влада" помістила його до притулку в Луганську. Анастасія вирішила забрати брата. Опіку оформила за спрощеною процедурою, що діє в Україні на період воєнного стану.

"Днями Анастасія і Павло разом повернулися в Україну. Загалом весь процес повернення зайняв близько місяця. Разом їм довелося подолати непростий шлях. Але возз’єднання родини було того варте.

Мінреінтеграції висловлює щиру вдячність Громадській спілці "Українська мережа за права дитини" за сприяння у поверненні ще однієї української дитини", - йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції нагадали: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, обов'язково повідомте про це:

  • профільному спеціалісту Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13,
  • за телефоном "гарячої лінії" Національного інформаційного бюро 16-48.

Украине удалось вернуть подростка из Лисичанска, которого оккупанты поместили в луганский приют

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк