20.06.2023, 08:55

На Львівщині судитимуть переселенку з Лисичанська – шанувальницю СРСР

На Львовщине будут судить переселенку из Лисичанска - поклонницу СССР

На Львівщині судитимуть переселенку з Лисичанська – шанувальницю СРСР, яка у соцмережах поширювала заборонену символіку, звеличувала Леніна та прославляла часи радянського періоду.

На Львівщині СБУ завершила досудове розслідування стосовно ще двох прихильників комуністичної ідеології. Обвинувальні акти скеровані до суду. Про це ]]>повідомляє]]> Управління СБУ у Львівській області, передає Час Пік.

Фігурантами справи є уродженець Білорусі, який тривалий час проживає у Львові та має громадянство України і мешканка Лисичанська Луганської області, яка знаходиться на Львівщині під виглядом внутрішньо переміщеної особи.

"Як встановили оперативники зловмисники публічно поширювали заборонену символіку, возвеличувати Леніна та прославляли часи радянщини.

У своїх дописах в соцмережах вони зазначали, що чекають російських "визволителів" і мріють повернутись до життя в Радянському Союзі", - йдеться у повідомленні СБУ.

Зловмисники відповідатимуть за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення та поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного та національно-соціалістичного тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

 СБУ СБУ СБУ СБУ

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк