21.06.2023, 19:06

Переслідування та залякування: чому "влада" у Криму боїться українців

Альона Тихоненко | Всі новини автора
активісти в Криму

У тимчасово окупованому Криму так звана "влада" боїться українців. Тому окупанти різними способами залякують їх та переслідують.

Про це повідомили активісти "Жовтої Стрічки", передає Час Пік з посиланням на ]]>Telegram-канал]]> руху.

Зазначається, що на тимчасово окупованому півострові російські окупанти почали переслідувати людей з українським громадянством. В одному з міст їм заборонили торгувати:

"У Сімферополі на місцевому оптовому ринку "Кримський Привоз" заборонили торгувати людям з українським паспортом", — йдеться у повідомленні.

Крім того, загарбники часто беруть на роботу тільки людей з російським громадянством. Повідомляється, що коли українці влаштовуються на роботу в установу чи на підприємство, то роботодавець повинен сплатити відповідний штраф. 

Також росіяни залякують людей та змушують їх робити документи країни-агресорки:

"Загони МВД РФ, Росгвардії та ФСБ почали все більше зупиняти машини з українськими номерами, щоб залякати і змусити змінити водійські посвідчення на російське", — повідомили активісти.

Імовірно, окупанти налякані тим, що діяльність українських партизанів на окупованих територіях посилюється, тому і намагаються перешкодити цьому руху.

Однак нагадаємо, що в тимчасово окупованому Криму українські партизани регулярно нагадують загарбникам, що Крим — це Україна. Діяльність українського підпілля на півострові постійно посилюється. Жителі різних міст активно долучаються до руху, не зважаючи на репресії, небезпеку та втому.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Трендові покриття для підлоги 2023

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк