27.06.2023, 09:50

"У Привіллі за дзвінок рідним арештовуватимуть": В ОВА розповіли, як росіяни посилили контррозвідувальний режим на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

На Луганщині окупанти затримуватимуть громадян на 30 діб та вилучатимуть транспорт за порушення воєнного стану. В окупованому Привіллі (поблизу Лисичанська) за дзвінок рідним на підконтрольну Україні територію арештовуватимуть.

Про це у Фейсбук повідомила пресслужба Луганської ОВА, передає Час Пік.

Повідомляється, що в Привілля росіяни посилили контррозвідувальний режим, намагаючись виявити серед місцевого населення інформаторів ЗСУ, а "за дзвінок рідним на підконтрольні України території арештовуватимуть".

"Дійшло до того, що представник окупаційної адміністрації міста, пересуваючись вулицями на обладнаному гучномовцем автомобілі, погрожував громадянам спілкуватися з особами, які перебувають на підконтрольній Україні території. У разі виявлення таких випадків жінкам загрожує арешт на 15 діб, чоловікам – на 30 діб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, запроваджено можливість затримання пасажирського транспорту за відсутності маршрутної картки.

Глава Луганської ОВА Артем Лисогор зазначив, що ще більше ускладниться виїзд із захоплених територій, фактично узаконюється конфіскація автомобілів, затримання та арешт за будь-якого випадку громадян України, які не згодні з російською окупацією.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Руїни, вирви та випалена земля: як виглядає сьогодні знищене селище Новоселівське на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк