27.06.2023, 12:49

"Впроваджують у захоплених ворогом школах російські стандарти": Трьом освітянкам з Луганщини повідомлено про підозру

Марина Гончар | Всі новини автора
колаборанти

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур трьом освітянкам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, під час окупації території Луганщини у 2022 році жительки Сєвєродонецька, Старобільського та Щастинського районів погодилися співпрацювати з владою країни-агресора, передає Час Пік із посиланням на пресслужбу Луганської обласної прокуратури.

Повідомляється, що фігурантки обійняли керівні посади у створених ворогом "державних освітніх закладах ЛНР" на базі українських шкіл.

Двоє підозрюваних стали "директорами" окупаційних закладів освіти – "Станично-Луганської середньої школи с. Чугинка" та "Лиманської середньої школи Старобільського району". На виконання доручень влади так званої "ЛНР" вони впроваджували в навчальний процес стандарти освіти, регламентовані нормами та вимогами законодавства країни-агресорки.

Ще одна підозрювана обійняла посаду "заступника директора з навчально-виховної роботи навчально-виховного комплексу "Гречишкінська школа". Жінка навчає дітей за освітніми програмами РФ. Викладає російську мову і літературу. Через пропагандистські ЗМІ активно розповсюджує ворожі наративи та всіляко підтримує окупацію регіону.

Освітянкам загрожує до 3 років за ґратами з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: ]]>"Люди починають щось розуміти": Жителі Кремінної скаржаться на відсутність евакуації, а "трикутника" на обшуки]]>

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк