28.06.2023, 12:04

"Ми це зробили за півтора дня": ЗСУ підняли український прапор на Курдюмівській дамбі - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

На Курдюмівській дамбі на південь від Бахмута Донецької області після успішного штурму ворожих позицій українські військові 28 ОМбр Лицарів Зимового походу встановили український прапор.

На опублікованому на сторінках бригади відеовійськові вказують, що операція тривала півтора дня, передає Час Пік.

"Курдюмівська, дамба. 26.06. Ми це зробили за півтора дня... Штурмовий загін на Курдюмівській дамбі 28-а ОМбр встановлює прапор. Нехай п*дари бачать і знають, що ми прийдемо за ними", - кажуть на відео українські військові.

Внаслідок бою ворожий батальйон був розгромлений – до 35 ліквідованих, 40 втекло, кілька окупантів здалися в полон.

"Це важливий успіх, оскільки наші воїни пробили оборону, яку ворог готував місяцями. І це результат довгої, титанічної праці, тренувань та злагодженості", – зазначили у бригаді.

У зведеннях Генштабу станом на ранок 28 червня 2023 року не йшлося про Курдюмівську греблю, проте військові відзначали певні успіхи в просуванні наших сил на Бахмутському напрямку, зокрема в районі Курдюмівки.

Також ЗСУ закріплюються в районах населених пунктів Роздолівка, на північ від Соледара, на південь від Прасковіївки, Залізнянського, Берхівки, Кліщіївки.

Окремо Інститут вивчення війни знайшов підтвердження просування ЗСУ в районі Антонівського мосту на лівобережжі Херсонщини.

Увага! На відео є ненормативна лексика!

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Коли це станеться, ви все побачите": Резніков про український контрнаступ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк