30.06.2023, 11:50

"Хочеш на волю - плати": На окупованих територіях росіяни проводять арешти громадян з метою отримання викупу

Иллюстративное фото / Открытый источник

На тимчасово окупованій території України російські військовослужбовці заарештовують людей, щоб отримати за них викуп.

На тимчасово окупованій території України військовослужбовці РФ використовують окупаційний режим для власного збагачення. Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр ]]>написала ]]>у своєму Telegram, передає Час Пік.

"Зокрема, під приводом нібито проведення контррозвідувальних заходів проводяться арешти громадян, переважно з числа підприємців та інших заможних місцевих мешканців, формальною підставою для яких є звинувачення у можливій співпраці із Силами оборони України", - пише Маляр.

За звільнення затриманих окупанти вимагають значні суми грошей від їх родичів чи близьких.

"Станом на початок цього тижня у населеному пункті Нижні Сірогози на тимчасово окупованій території у Херсонській області з метою отримання викупу окупанти помістили під варту близько сотні таких осіб", - повідомила Ганна Маляр.

Варто зазначити, що про затримання людей на окупованих територіях повідомлялося і раніше. Багато хто через час повертався, але є й такі, хто після "профілактичних бесід" пропадав безвісти.

У такій страшній реальності сьогодні живуть мешканці окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під прицілом ворога навіть діти - вчителів змушують "стучати" на учнів. Як повідомляє ЛОВА, це ще один із способів "тиску на дорослого", оскільки за "неправильні" думки та вчинки дитини відповідають його батьки...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк