05.07.2023, 13:37

На Міжнародному фестивалі "New Wave Theatre" в Румунії Україну представив Луганський обласний театр

Марина Гончар | Всі новини автора
театр

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, що тимчасово знаходиться у місті Суми, представив Україну на міжнародному фестивалі "New Wave Theatre" в Румунії. Команда театру, яка була запрошена Західним театром у місті Решіца, взяла участь у фестивалі з виставою "Хто Я", яку поставив режисер Станіслав Садаклієв за п'єсою німецького драматурга Маріуса фон Маєнбурга.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів керівник Луганської обласної військової адміністрації (ОВА) Артем Лисогор, передає Час Пік

Він зазначив, що вистава здатна змусити глядачів задуматися про роль особистості в суспільстві та цінність людини. Вона порушує питання про вплив громадської думки, соціальних норм і сучасних правил на наші вчинки. Інтригуючи та провокуючи глядачів, вона спонукає до глибоких роздумів.

Після вистави актори почули багато слів підтримки та захоплених відгуків від румунських глядачів.

Журі фестивалю особливо відзначило колектив Луганського обласного театру в номінації "За цінність європейських ідей драматургії в українському просторі".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Дим іде у повітря над містом, а асфальт вивозять у рашку": В окупованому Луганську назріває бунт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк