08.07.2023, 15:48

Ситуація на ЗАЕС: Як окупанти планують заохочувати росіян до роботи на станції

Альона Тихоненко | Всі новини автора
ЗАЕС

Серед росіян небагато охочих працювати на Запорізькій АЕС, тому окупанти планують віддавати їм квартири жителів Енергодару. Крім того, загарбники продовжують мінувати територію станції.

Про це повідомляє ]]>пресслужба]]> Головного управління розвідки, передає Час Пік.

За її даними, 6 липня на захоплену ЗАЕС прибув перший заступник керівника адміністрації Путіна, Сергій Кириєнко. Причиною візиту стала інформація про замінування станції.

"Офіційна мета приїзду кірієнка – ознайомлення зі станом справ на станції та перевірка загальної безпеки. Неофіційно – посланець путіна мав продемонструвати відсутність панічних настроїв, а також спробувати вирішити проблемні питання, пов’язані з комплектуванням станції персоналом", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частина працівників ЗАЕС залишила окупованій території або не захотіла співпрацювати з ворогом. Російські працівники відмовляються від роботи на станції, не дивлячись на обіцяні високі зарплати та пільги.

Згідно з даними ГУР, так звана "влада" планує передавати росіянам житло, власники якого виїхали з Енергодару. Планують розселити понад чотири тисячі окупантів. Щоправда, серед них досі небагато охочих.

Крім того, ворог продовжує заміновувати ЗАЕС та об'єкти на її території. Туди доставляють міни та вибухові речовини.

"В технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу", — додали у пресслужбі.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У Бердянську так звана "влада" погрожує місцевим жителям - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк