09.07.2023, 08:12

Вивозять награбоване: росіяни створили план евакуації з Маріуполя

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Маріуполь

Так звана "адміністрація" тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області розробила план евакуації. Крім того, загарбники намагаються якомога швидше вивозити все награбоване через місцевий порт.

Про це інформує українське підпілля, передає Час Пік з ]]>посиланням]]> на Центр національного спротиву.

Повідомляється, що окупаційна влада розробила план евакуації із захопленого міста. Він передбачає вивезення колаборантів, документів та цінного майна на територію Росії.

Так росіяни намагаються вивезти якомога більше награбованого:

"У Маріупольському порту прискорюються вантажні операції, зокрема, з вивезення зерна", — йдеться у повідомленні.

Це також підтвердив Центр журналістських розслідувань. За словами кореспондента ЦЖР, протягом червня щонайменше 17 разів до портів Бердянська та Маріуполя заходили судна, у яких були вимкнені системи ідентифікації та зафарбовані назви.

"Наприклад, у порту тимчасово окупованого Бердянська російські грабіжники та їхні місцеві посіпаки встановили своєрідний "рекорд" — 22 червня на причалах завантажувались краденим українським збіжжям одночасно 4 суховантажі", — зазначив кореспондент.

Також у ЦЖР додали, що з обох портів вивозять крадене зерно та метал на крадених та підсанкційних суднах.

Раніше повідомлялось, що тривожність росіян через наступ ЗСУ зростає, працювати над планом евакуації вони почали майже рік тому. Крім того, вони почали виселяти жителів Маріуполя з квартир, якщо ті не мали відповідних документів.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Катівні переповнені містянами": У Маріуполі посилили репресії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк