18.07.2023, 16:20

Паспортизація триває: жителі Новопскова змушені складати присягу на вірність РФ перед камерою

Марина Гончар | Всі новини автора
новопсков

На тимчасово окупованих територіях продовжується тривожна практика примусової паспортизації, де місцеві жителі змушені давати присягу на вірність Російській Федерації. Так, у паспортному столі Новопскова Луганської області громадян примушують виступати на відеокамеру, перед тим як отримати паспорт РФ.

Про це сьогодні повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

Нова форма контролю над місцевим населенням ще більше згострює умови життя вже й так важко постраждалих людей, оскільки паспорт РФ є необхідним документом для забезпечення базових потреб на окупаційних територіях, таких як перерахунок пенсії або отримання якоїсь допомоги. Змушені розраховувати на ці "пільги" громадяни, раді не раді, а виконують зобов'язання росіян.

"У паспортному столі Новопскова при отриманні документа окупанти вимагають місцевих жителів присягати на вірність РФ, записуючі ці виступи на відеокамеру. Літні люди йдуть аби розраховувати у майбутньому на перерахунок пенсії, який не проводять без наявності паспорта РФ", - йдеться у повідомленні.

Поки ситуація залишається напруженою, мешканці окупованих територій іноді змушені робити неприємний вибір між власною гідністю та набуттям паспорта, необхідного для виживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Новопскові відкрився магазин вживаної побутової техніки. Торгують там не звичайною технікою, а тією яку вивезли з Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та Попасної. Яку намародерили у захоплених містах...

А ось у "звільненому" росіянами Сєвєродонецьку нещодавно почали працювати комісійні магазини з назвою "Беремо все". Ось так мародерство трансформувалося у бізнес. Як пишуть у мережі, туди несуть все, що було вкрадено з квартир тимчасово відсутніх сєверодончан.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк