21.07.2023, 08:09

СБУ засудила трьох бойовиків, які штурмували Авдіївку та Бахмут

Альона Тихоненко | Всі новини автора
СБУ

Троє бойовиків отримали ув'язнення за штурм міст Донецької області у складі ворожих військ. Йдеться зокрема про Авдіївку та Бахмут.

Про це інформує ]]>пресслужба]]> СБУ, передає Час Пік.

Зазначається, що учасники терористичної організації "Л/ДНР" і угруповання російського генштабу під назвою "Шторм" отримали терміни ув'язнення від 10 до 15 років.

За даними СБУ, бойовики воювали проти українських військових з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Їх взяли в полон в Донецькій області під час боїв.

Одним із засуджених виявився 37-річний житель Луганської області, який майже одразу добровільно приєднався до одного з полків так званої "народної міліції ЛНР". Там він разом з іншими військовими намагався прорвати лінію оборони ЗСУ. Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Інший бойовик вступив до війська, підконтрольного РФ, ще у 2019 році. За даними СБУ, йому призначили тюремне ув'язнення терміном 13 років.

"На "посаді" стрільця протитанкового артилерійського взводу зловмисник обстрілював позиції українських захисників у районах Василівки та Кам’янки на Донеччині. А на початку 2023 року він штурмував населені пункти під Авдіївкою", — додали в пресслужбі.

Останній засуджений виявився мешканцем тимчасово захопленого Дебальцевого Донецької області. Він вступив до ворожого війська у лютому 2015 року.

"Згодом перевівся до терористичного угруповання "Восток", у складі якого був оператором-навідником БМП-1 і БМП-2. Після 24 лютого 2022 року бойовик приєднався до підрозділів регулярних військ рф", — йдеться у повідомленні.

У полон він потрапив на Донеччині. За зраду його засуджено до 10 років позбавлення волі. Усіх трьох зловмисників звинувачено у вчиненні тяжких злочинів проти України.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: В Одесі затримано блогера, який був "правою рукою" Стремоусова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк