29.07.2023, 12:37

Судитимуть за держзраду "головного лікаря" медзакладу окупованого Маріуполя

поліція

Наразі  обвинувальний акт щодо фігуранта спрямований до Печерського районного суду міста Києва. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє ]]>Національна поліція України]]>, передає Час Пік.

Слідчі завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо фігуранта, який добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами та обійняв керівну посаду в "больнице скорой медицинской помощи" в м. Маріуполі.

Також зрадник дискредитував Збройні сили України в численних інтерв’ю для ворожих пропагандистських ЗМІ.

У ході слідства встановлено, що зловмисник перейшов на бік ворога, активно співпрацював із російськими загарбниками й брав участь у нарадах окупаційної адміністрації Маріуполя.

У червні 2022 фігуранта у Москві нагородили державною відзнакою РФ за "заслуги перед отчизной".

Він настільки пишався відзнакою, що одразу після церемонії фотографувався на фоні таблички приймальні президента РФ і давав  інтерв’ю пропагандистським засобам масової інформації. 

Окрім того, встановлено, що держзрадник залюбки виступав  на російських телеканалах та дискредитував українських захисників, називаючи їх "нацистськими бойовиками", звинувачував в обстрілах мирного населення та озвучував інші пропагандистські наративи РФ.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора йому оголосили про підозру, а згодом слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно фігуранта.

За такий злочин передбачено до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацію майна.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Литвинова підтвердила інформацію про вбиту на Луганщині 16-річну дівчину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк