02.08.2023, 10:51

З 1 серпня перевізників окупанти не пускають до Рубіжного, а на Сватівщині людей лякають прискореною депортацією, - ОВА

На окупованій Луганщині з 1 серпня перевізників без пропуску російські загарбники не пускають до Рубіжного, а на Сватівщині з жовтня становитимуть попередні списки на депортацію за відсутності паспорта РФ.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА у Фейсбук, передає Час Пік.

"З 1 серпня в окупаційній адміністрації Рубіжного видають перепустки на відвідування міста, що діє 30 діб. Без них до населеного пункту без реєстрації не пропускають. Проблеми виникли, зокрема, і для перевізників. За відсутності дозволу їх зупиняють на блокпостах на в'їзді до міста. Пасажири змушені йти пішки. Для зворотної поїздки теж потрібно дістатися блокпоста", - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що депортацією за відсутності паспорта Росії у так званій ЛНР загрожують з 1 липня 2024 року, спираючись на кремлівські закони.

Однак у низці населених пунктів, де незадоволені темпами примусової паспортизації, відповідні списки становитимуть починаючи з 1 жовтня та обіцяють організувати виселення на пів року раніше – а саме із січня. Такі дії влаштувала окупаційна адміністрація Мілуватки на Сватівщині.

Повідомляючи про ситуацію на фронті, у пресслужбі зазначили, що російські війська не припиняють обстрілювати Невське та Білогорівку.

"Невське та населені пункти навколо щодня страждають від російської артилерії. Ворога не зупиняє і те, що там залишаються мирні жителі. Також під обстріл потрапила Білогорівка. Завдяки злагодженим діям наших воїнів, якісно побудованій обороні та роботі штабів, ворог не досягнув бажаного результату, став втрачати більше особового складу та техніки”.

Предлагаем к просмотру:

Представляем вам шестой эпизод анимационного сериала "Хробаки", посвященный болезненным имиджевым потерям страны-оккупанта. Крейсер "Москва", газопровод "Северный поток", Крымский мост... Продолжение следует!

Сериал создан лисичанской студией "Час Пикчерз продакшн". Автор идеи Vit Richer, интервью с которым можно почитать здесь.

Читайте також: У мережі з'явилися кадри знищеного "Центру первинної медико-санітарної допомоги" в окупованому Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк