04.09.2023, 11:15

Ворожий катер було знищено при спробі висадки десанту: ВМС України опублікували відео

Вражеский катер был уничтожен при попытке высадки десанта

У північно-західній частині Чорного моря при спробі висадки російського десанту знищено ворожий катер типу КС-701 "Тунець". Окупанти зазнали втрат. З'явилися подробиці операції.

ВМС ЗС України 3 вересня опублікували відео знищення катера з російським десантом, повідомляє Час Пік.

"В північно-західній частині Чорного моря під час спроби висадки ворожого особового складу силами морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України знищено ворожий катер типу КС-701 “Тунець” . Ворог поніс втрати в кількості 6 ліквідованих та 2 поранених окупантів.

Разом до перемоги!

Слава Україні!", - йдеться у повідомленні до відео.

Глава об'єднаного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 4 вересня в ефірі телемарафону зазначила, що катер типу КС-701 "Тунець", знищений 3 вересня при спробі висадки російського десанту, це цивільне судно, яке окупанти відібрали у місцевого населення й використовували у військових цілях.

"Наше угруповання, до складу якого входить угруповання Військово-морських сил, відпрацювало по цьому катеру. Було продемонстровано суспільству, як це працює. Такого типу плавзасоби росіяни використовують не дуже часто, але ось такий потрапив у наше поле зору і був відправлений за "Москвою" – курсом "русского военного корабля...

Вони "віджимають" у цивільних такі плавзасоби й намагаються їх використовувати, у тому числі і для ротації. Оскільки лівобережжя [Дніпра] у нашій зоні відповідальності – для них найгарячіший напрямок, і особливості його географії в тому, що там багато островів і проток. Ротацію особового складу вони здійснюють за допомогою таких човнів. Ми намагаємося їх ретельно відстежувати і кожного разу відправляти на дно", – заявила Гуменюк.

Військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що наведення БПЛА забезпечував "Bayraktar TB2".

"У даному випадку, нехай і не ударна функція використовується, але певне зближення з ціллю наведення необхідне. Це в свою чергу говорить про відсутність у цій зоні загроз для БПЛА з боку ППО.

З цього можна зробити відповідні, дуже обережні й поки що не дуже гучні висновки", - пише експерт.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк