10.09.2023, 13:21

Сили оборони просунулися у двох напрямках: в ISW проаналізували успіхи українських військових

Сил оборони України просунулися в Донецькій та Запорізькій областях і здійснили наступ на південь від Бахмута.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

В ISW проаналізували успіхи ЗСУ в районі кордону Донецької та Запорізької областей та в західній частині Запорізької області.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, показують, що українські війська просунулися на північний захід від Новомайорського (18 км на південний схід від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецько-Запорізької області, де, як стверджують російські джерела, в останні дні активізувалися бої", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, за словами аналітиків, показують, що українські сили також просунулися на північний схід від Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова) та на захід від Вербового (20 км на південний схід від Оріхова) в західній частині Запорізької області.

Генштаб також повідомив, що Сили оборони досягли невстановлених успіхів на південь від Роботиного (10 км на південь від Оріхова).

Пов'язаний з Кремлем російський так званий "воєнкор" заявив, що українські сили змусили російські війська відійти з Андріївки (9 км на південний захід від Бахмута), а інший блогер заявив, що Андріївка тепер є спірною "сірою зоною".

Водночас українські офіційні особи повідомили, що українські війська також досягли невстановлених успіхів на південь від Кліщіївки.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк