12.09.2023, 15:46

Окупанти готують Токмак до оборони - Центр журналістських розслідувань

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Токмак

У тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області росіяни, імовірно, готуються до оборони. Вони заселяються у порожні будинки місцевих жителів, а на території населеного пункту встановлюють оборонні конструкції.

Про це ]]>розповів]]> начальник Токмацької військової адміністрації Олександр Чуб Центру журналістських розслідувань, передає Час Пік.

Зазначається, що в самому місті та сусідніх селах відбувається так звана міграція: мешканці прифронтових населених пунктів виїжджають в тил або на територію, підконтрольну Україні. А російські окупанти заселяються в порожні будинки.

За словами Чуба, у Токмаку та селах, розташованих поруч, збільшилась кількість підрозділів армії РФ та військової техніки.

"Найбільше людей виїжджає з населених пунктів на північний схід від міста – Новопрокопівки, Солодкої Балки, Нового, Пшеничного", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, загарбники заселяються в житло, не роздумуючи про безпеку. Як зауважив очільник МВА, раніше військовослужбовці обирали квартиру, яка розташовувалась не вище, ніж на п'ятому поверсі. Однак зараз — обирають будь-яке. Також в місті встановлюють оборонні конструкції:

"На основних вулицях встановили оборонні конструкції: протитанкові їжаки та бетонні доти. Також збільшилася кількість блокпостів в місті", – додав Чуб.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Підозрюють у саботажі: окупанти почали перевіряти жителів Запорізької області, які уникли псевдовиборів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк