15.09.2023, 07:14

ЗСУ витіснили росіян ще з кількох позицій: карти боїв ISW

Сили оборони України витіснили російські сили з позицій поблизу Міньківки, що за 15 кілометрів на північний захід від Бахмута та Дубово-Василівки, що за 6 км на північний захід від Бахмута.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), опублікувавши карти боїв, повідомляє Час Пік.

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Опубліковані 13 вересня геолокаційні кадри показують, що станом на 12 вересня російські війська просувалися на захід від Лимана Першого.

Російські джерела стверджували, що війська РФ вчинили невизначений наступ між Петропавлівкою та Синьківкою та продовжили атакувати поблизу Синьківки, Новоєгорівки та Серебрянського лісу.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська продовжили наступальні дії на північний схід від Берестового і біля Білогорівки.

Ситуація у Донецькій області

Українські війська 14 вересня вели наступальні дії під Бахмутом і просунулися. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли невизначених часткових успіхів поблизу Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Декілька російських військкорів стверджували, що українські війська просуваються поблизу Кліщіївки й займають райони на південно-західній околиці населеного пункту. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що в Андріївці українські сили досягли успіхів, а в населеному пункті тривають важкі бої.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська зробили безуспішні атаки поблизу Богданівки. Російські джерела стверджують, що сили РФ, що обороняються на південь від Бахмута, не мають достатнього персоналу для проведення ротацій.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк