18.09.2023, 21:56

За перешкоджання ЗСУ: колаборанту з Донеччини винесли вирок

Альона Тихоненко | Всі новини автора
судовий вирок

Колаборанту з Донецької області винесли вирок за перешкоджання просуванню ЗСУ під час боїв за Лиман.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> Служби безпеки України.

Зазначається, що російський інформатор розвідував місця базування Сил оборони України та заважав їхньому переміщенню. Завдяки доказовій базі СБУ йому винесли вирок: 15 років позбавлення волі.

Чоловік є мешканцем Лиману. Його затримали контррозвідники СБУ у цьому ж населеному пункті на початку червня цього року. З окупантами він співпрацював дистанційно.

"За вказівкою агресора їхній поплічник намагався ускладнити пересування підрозділів ЗСУ під час боїв за Лиман. Для цього він приховано розкидав саморізи на дорогах міста, якими рухались колони автомобілів українських захисників", — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, зловмисник також збирав інформацію про дислокацію блокпостів Сил оборони України й об'єктів Укрзалізниці.

"Отриману інформацію він передавав своєму "зв’язковому" – навіднику танкової роти російської тактичної групи "Купол", з яким раніше навчався у школі. Зв’язок підтримували через заборонену соцмережу "Однокласники", — додали в пресслужбі.

Під час обшуку в колаборанта вилучили телефон, який він використовував під час співпраці з окупантами. На підставі доказів фігуранта визнали винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Українські військові пробили ворожу лінію оборони в районі Бахмута - Сирський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк