24.09.2023, 13:44

"Люди на межі страйків, але бояться": Як насправді реагують мешканці Рубіжного на відсутність зарплат

Альона Тихоненко | Всі новини автора
зарплати

У тимчасово окупованому Рубіжному, як і в інших захоплених містах Луганщини, працівникам не виплачують заробітню плату. Страйкувати люди бояться через небезпеку, але вони шукають інші шляхи розібратися з цим.

Про це повідомляє регіональний Telegram-канал "]]>R13: Северодонецк | Новости Донбас"]]> з посиланням на повідомлення місцевих жителів, передає Час Пік.

Раніше мережею поширилась інформація про те, що працівники водоканалу почали страйкувати через відсутність зарплат. Однак очевидці в мережі спростовують цю інформацію.

За їхніми словами, зарплат дійсно не виплачують, але публічно протидіяти окупаційній владі містяни бояться:

"Ніякого страйку немає. Так, людям не платять уже довго. І мені здається, що й не заплатять. Але страйку немає. Звільняються і шукають щось інше, де будуть платити, але не страйкують. З цими звірами не пострайкуєш, небезпечно", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що єдиною можливою формою протидії є звільнення з місця роботи, адже люди намагаються знайти спосіб заробити грошей. Спроба масово протистояти загарбникам була, але не вдала:

"Натовпом ми не можемо зібратися, оскільки уже намагались, але до нас під'їхали люди зі зброєю, і всі швидко розійшлись", — повідомив очевидець.

Ще один варіант — виїзд з міста. Через невиконані обіцянки незаконної влади щодо зарплат мешканці окупованих територій намагаються виїхати в Україну:

"У Росію уже ніхто не хоче. Бояться, що там буде те ж саме, жити немає за що, їсти немає що", — додав автор повідомлення.

Нагадаємо, що окупанти не переймаються також і станом населеного пункту. Зараз Рубіжне більше нагадує "зону відчуження" з великою кількістю руйнувань. Про це свідчать нові кадри з міста.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Діти з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного безкоштовно можуть отримати ноутбуки та планшети: куди звертатися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк