12.10.2023, 09:01

"Ці успіхи навряд чи стануть тактичною перевагою": ISW про російський наступ поблизу Авдіївки

Альона Тихоненко | Всі новини автора
бойові дії

Російські військові розпочали атакувати Авдіївку, однак певні успіхи окупантів наврядчи стануть стратегічними перевагами для них.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на]]> Інститут вивчення війни (ISW).]]>

За даними ISW, нові геолокаційні кадри свідчать про просування армії РФ на південний та північний захід від Авдіївки.

"Під Авдіївкою активізувалося угруповання російських батальйонів чисельністю до трьох батальйонів за підтримки танків і бронетехніки", — йдеться у повідомленні з посиланням на Генштаб України.

Аналітики припускають, що росіяни засвоїли уроки під час бойових дій на півдні України й застосовують їх зараз на полі бою:

"Заслуговує на увагу припущення про те, що російські війська ефективно застосовують РЕБ, контрбатарейну зброю, артилерійську підготовку, повітряну розвідку та міжпідрозділовий зв’язок, оскільки раніше російські джерела наголошували на цих тактичних адаптаціях як на сильних сторонах оборони Росії проти українських контрнаступальних операцій на півдні України, особливо в червні та липні", — зазначили в ISW.

Однак ці успіхи, імовірно, не стануть стратегічними перевагами для окупантів. Як зазначають аналітики, якщо російські війська мають намір оточити населений пункт, то їм буде важко це зробити.

Окрім того, окупанти фактично контролюють маршрути, які пролягають поблизу Авдіївки, тому навіть захоплення міста не дозволить просунутись до інших населених пунктів Донеччини.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Битва за Авдіївку буде більш жорстокою, ніж за Вугледар, - Бутусов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк