12.10.2023, 16:24

У ВСУ підтвердили пошкодження російського корабля "Павел Державин" біля окупованого Севастополя: подробиці

Представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив інформацію про те, що російський корабель морської охорони "Павел Державин" отримав пошкодження поблизу окупованого Севастополя.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону, повідомляє Час Пік.

"Ми офіційно можемо підтвердити те, що корабель отримав пошкодження... Можете розцінювати як черговий натяк на те, що російським окупантам саме час покинути наш Севастополь", - наголосив офіцер.

Водночас Плетенчук додав, що поки не оголошуватиме інформацію про причину пошкодження російського судна. Усі деталі розкрити військове відомство теж поки що не може.

Раніше в мас-медіа було висловлено припущення, що "Павел Державин" міг підірватись на міні. У МО РФ поки що жодних повідомлень щодо цього інциденту не з'являлося.

Нагадаємо, що 11 жовтня в мережі з'явилася інформація, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель ЧФ Росії "Павел Державин". Близько 10 години ранку було чути звук вибуху.

Представник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що, за попередніми даними, корабель справді підірвався на міні.

Керівник пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що у ЗСУ уточнюють, чи це правда, проте зазначила, що "все може бути".

Зазначимо, що "Павел Державин" - найновіше військове судно ВМФ РФ. Його було спущено на воду у 2019 році, а ще через рік прийнято до складу Чорноморського флоту.

Вже після початку вторгнення в Україну росіяни посилили свій сторожовий корабель додатковим озброєнням, а точніше зенітним ракетним комплексом "Тор-М2КМ" для захисту від атак з повітря.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк