11.11.2023, 12:37

"Залишилися тільки пенсіонери та інваліди": Журналісти РФ поділилися враженнями від поїздки до Сєвєродонецька

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині в ході бойових дій загинуло понад 1000 мирних жителів, і близько 80% будівель частково чи повністю зруйновано.

Про це пишуть російські ЗМІ, передає Час Пік.

"Зруйновані будинки, випалена земля та дерева, що впали від шрапнелі, - це пейзаж на шляху до Сєвєродонецька через рік після його захоплення російською армією", - описують журналісти своє враження від поїздки до міста.

У Сєвєродонецьку вони спілкувалися з місцевими жителями та представниками окупаційної адміністрації.

"За офіційною статистикою, у процесі боїв загинуло понад 1000 мирних жителів, близько 80% будівель були частково або повністю зруйновані", - йдеться у репортажі.

Чия саме ця статистика не уточнюється. Також видання пише, що "за даними місцевої влади", зараз у місті проживає 32 000 осіб.

Громадянин, який під час боїв втратив ногу, згадує, що раніше Сєвєродонецьк був дуже гарним містом, а "тепер життя немає: залишилися лише пенсіонери та інваліди".

"Напівпорожні вулиці міста сповнені пропаганди: на головній площі можна побачити фотоінсталяцію, яка демонструє досягнення Росії в галузі технологій та культури", - зазначили журналісти.

За оцінкою видання, проведену Росією реконструкцію міста "не можна назвати успішною".

"Водопровід, газ та електрика частково відновлено, але більшість будівель все ще в руїнах", - йдеться в тексті.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Люди шукають, де пережити зиму": Стрюк розповів про ситуацію в окупованому Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк