18.11.2023, 13:27

"От від сонечка й грійтеся": Жителі Лисичанська скаржаться, що не можуть отримати компенсацію на придбання вугілля

Иллюстративное фото / Открытый источник

В окупованому Лисичанську Луганської області люди не можуть отримати обіцяних виплат на придбання твердого побутового палива. Поки окупаційна влада годує обіцянками, люди готуються знову зимувати без опалення.

У Лисичанську окупаційна влада відмовляється приймати у людей документи для оформлення виплат на придбання твердого побутового палива. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

"За два тижні вже грудень, а в Лисичанську відмовляються приймати документи на надання пільг для придбання вуглю.

Протягом декількох місяців люди щодня намагаються домогтися оформлення цієї послуги – надавачі очікують дозволу від місцевої окупаційної влади. Крім цього, населений пункт другу зиму залишається без централізованого опалення. Вирішують ці проблеми лисичани за власний кошт", - повідомив Лисогор.

При цьому всі окупаційні ресурси трубять, що "жителі республіки з низьким рівнем доходу мають право на оформлення компенсаційної виплати на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі на придбання твердого побутового палива".

За словами т.зв. "міністерки праці та соціальної політики ЛНР" Олени Макаренко, таким правом вже скористалися понад 500 громадян "ЛНР". Нібито, оформити виплату на придбання вугілля можна у територіальних управліннях праці та соцзахисту населення до 11 грудня 2023 року.

Ось тільки жителі окупованого Лисичанська скаржаться, що не тільки не можуть отримати таку компенсацію, але не можуть навіть оформити документи на виплату.

"Красиво говорять і пишуть. Насправді не доб'єшся", "Дурдом "сонечко" у Лисичанську", "Зате звітують скрізь - ми танцюємо і співаємо...", - діляться своїми бідами люди в одному з місцевих чатів.

Лисичанск / новости соцсетейЛисичанск / новости соцсетей Лисичанск / новости соцсетей

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк