07.12.2023, 13:50

"Опалення немає зовсім і невідомо коли буде": жителі Лисичанська про готовність міста до зими

"Отопления нет совсем и неизвестно когда будет" / Иллюстративное фото

Жителі окупованого Лисичанська з настанням зими втратили будь-яку надію на запуск опалення в місті. Вони з гіркотою визнають, що на них чекає ще одна "казкова" зима у холодних та сирих квартирах.

Поки російські пропагандисти пишуть про "масштабну роботу з відновлення та соціально-економічного розвитку нових регіонів, що увійшли до складу РФ", жителі цих регіонів живуть у нелюдських умовах, повідомляє Час Пік.

У Мінбуді РФ відзвітували, що заступник міністра будівництва та ЖКГ РФ провів зустріч із представниками комунальних організацій Лисичанська, відповідальних за відновлення інфраструктури міста.

Наголошується, що особливу увагу було приділено проходженню опалювального сезону.

"Обговорили підготовку до осінньо-зимового періоду, відновлення водопостачання, газопостачання, електрики та аварійний ремонт доріг", - йдеться у повідомленні.

Так, саме час обговорювати підготовку до опалювального сезону... У грудні...

Лисичанськ було "звільнено" російськими загарбниками влітку 2022 року і з того часу окупанти тільки й роблять, що радяться, готуються та обіцяють... Люди, які пережили одну зиму в місті, що замерзає, сподівалися, що цього року окупанти стримають обіцянку й запустять опалення, але на жаль...

"На сьогодні 7 котелень Лисичанська подають тепло до 21 багатоквартирного будинку та 5 об'єктів соцкультпобуту", - відрапортував Мінбуд РФ.

Російські пропагандисти створюють "красиві" сюжети про те, як комунальники з Татарстану "самовіддано відновлюють" централізовану систему опалення у Лисичанську і "ось-ось здобудуть перемогу". Але по факту - люди знову гріються, хто як може...

Через відсутність інтернету та нормальний зв'язок, часто лисичани навіть гадки не мають, що відбувається в різних частинах міста. Багато хто впевнений, що у місті скрізь є світло, газ, вода та вже майже все місто "опалюється".

Лише повідомлення, які залишають лисичани у місцевому чаті, показують реальну картину того, що відбувається в окупованому місті. Поки окупанти радяться та обіцяють, у багатьох досі на вікнах плівка замість шибок й діряві від обстрілів дахи...

"Яке опалення? У місті труби всі вирізані у підвалах та квартирах", "У місті вікна плівкою закриті в під'їздах та квартирах, яке опалення?", "Дзвонила сусідка, сказала, що навіть у місцевій газеті написано про те, що невигідно його підключати у будинках, де мешкає 5-6 сімей", "Воду із системи не злили, тепер постійно рве труби", "Знову буде казкова зима", - пишуть люди у мережі.

При цьому вони ще сподіваються до когось "достукатися"... Стукайте голосніше! Луганськ з 2014 року не може "достукатися"...

Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости от российских пропагандистов

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк