28.12.2023, 20:09

Відсутність авіаударів, резерви РФ під Бахмутом та наступ на Часів Яр: ситуація на сході

фронт

Під Бахмутом Донецької області помітний спад інтенсивності боїв, але росіяни підтягують резерви та не полишають наміру продовжити наступ. Крім того, окупанти утримуються від авіабомбових ударів на сході через нещодавнє збиття російських літаків.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" ]]>повідомив]]> начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо.

"На Бахмутському напрямку ворог намагається наступати саме в напрямку Часового Яру. Намагаються захопити Богданівку, та відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки", — сказав він.

Російські війська завдали 505 обстрілів з артилерії та 41 удар дронами, додав він. Водночас українські військові вбили або поранили 27 окупантів та уразили один склад з боєприпасами.

Представник сухопутних військ наголосив, що наразі під Бахмутом спостерігається відносний спад інтенсивності бойових дій, але українські військові бачать, що армія РФ підтягує додаткові резерви та не відмовляється від намірів продовжувати штурмувати.

На Лимано-Куп'янському напрямку російські сили завдали 639 обстрілів з артилерії, 20 ударів з дронів-камікадзе та шість авіаударів, але авіабомби не скидали, розказав Фітьо.

"Мабуть, вони вже бояться літати після невдалого досвіду, який вони отримали на півдні", — додав він.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: "Документи всі згоріли, зараз БК почнуть вибухати": Окупанти показали результат удару по їх розташуванню у Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк