01.01.2024, 22:07

Медики з РФ вирішили "врятувати" Біловодську лікарню: чи надовго?

біловодськ

За менше ніж два роки Біловодська лікарня пережила "захопливий" шлях від однієї з найкращих в регіоні до стану, коли навіть базові медичні обстеження та консультації стали недоступними. Селище міського типу Луганської області, яке було окуповане у 2022 році, відчуває відсутність професійних медичних працівників.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Луганської ОВА]]>, передає Час Пік.

"Прорив" в цій напруженій ситуації став можливим завдяки медичним працівникам із Новосибірської області, які у грудні цього року відправилися в далеку подорож, долаючи 3,5 тисячі кілометрів, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу у Біловодській лікарні. 

Вперше за довгий період в лікарні з'явилися фахівці із різних галузей медицини, які готові вести прийом та надавати допомогу. 

Однак, незважаючи на тимчасовий успіх, що принесли лікарі з РФ, велике питання лишається відкритим. Лікарня функціонує за системою вахтового графіку, і після призначеного терміну роботи, найімовірніше, знову зіткнеться з проблемами персоналу та медичного обслуговування:

"У грудні туди приїхали медичні працівники з новосибірської області, подолавши шлях у 3,5 тисячі кілометрів. Бо в захопленому у 2022 році населеному пункті весь цей час були відсутні, зокрема, хірург, гінеколог, реаніматолог. Вахта відпрацює декілька тижнів, після чого лікарня знов спорожніє", - йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Чергова спроба легітимізації: росіяни продовжують фальсифікувати "збір підписів" на ТОТ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк