04.01.2024, 12:04

Вилучення транспорту і порушення прав власності на ТОТ: окупаційні сили шукають "безгосподарчі" автомобілі

Марина Гончар | Всі новини автора
машина

На тимчасово окупованих регіонах України продовжуються порушення прав громадян та мародерські дії загарбницьких "адміністрацій". Зокрема, поліцаї на півдні ТОТ закликають місцевих мешканців повідомляти про транспортні засоби, які вони вважають "безгосподарськими".

Про це сьогодні ]]>повідомили]]> у пресслужбі Центру національного спротиву, передає Час Пік.

Це стосується автотранспорту, власники якого залишили свої домівки через "визволителів" або були репресовані ними.

Отримавши такі повідомлення, окупанти конфіскують транспортні засоби та вивозять їх до Російської Федерації без спроб шукати господарів.

Варто зазначити, що в цьому контексті немає практики пошуку власників, інститут "приватної власності" не існує в російському правовому просторі.

Ця політика мародерства не лише порушує основні права громадян, але і є свідченням порушення міжнародних норм та конвенцій, зокрема в частині захисту прав власності. Громадяни вже пережили репресії окупантів, а тепер стикаються з новими викликами та загрозами щодо їхнього майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місцева мешканка Лисичанська Луганської області поділилася тривожними новинами про мародерство, яке відбувається у їхньому місті, зайнятому окупаційними військами. На тлі вже складної ситуації в регіоні жителі стикаються з мародерством у їхніх же будинках.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: "Чужі серед своїх": Маршрут Москва – "ЛНР" росіяни визнали міжнародним

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк