06.01.2024, 22:00

Ескалація репресій та примусова мобілізація: що відбувається на ТОТ півдня

Марина Гончар | Всі новини автора
мобики

На тимчасово окупованих територіях південної України спостерігається нова хвиля репресивних заходів та спроб мобілізації українців до лав російських ЗС. За даними підпілля, загарбники активно включають лікарів, освітян, та працівників комунальних підприємств у мобілізаційні списки. Ця тенденція стосується не лише дорослих, а й підлітків віком 17 років.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі Центру національного спротиву, передає Час Пік. 

У регіонах Херсонщини та Запоріжжя, що перебувають під окупацією, відзначається розгортання нових "військкоматів", які очолили військові, завезені з Росії. Ці нові "структури" функціонують як центри мобілізації, куди включаються громадяни, яких російські окупанти визначають як кандидатів для служби в рядах ЗС РФ.

Спостерігачі зауважують, що мобілізація охоплює різні сфери суспільства, включаючи медичний та освітній сектори, а також комунальні служби. Це свідчить про наміри окупантів залучити якнайбільше населення до своєї армії.

Важливо зазначити, що примусова мобілізація визначається як порушення міжнародного права та прав людини, оскільки вона здійснюється в умовах окупації та з порушенням волі залучених громадян.

Ворогу вигідна смерть українців незалежно від сторони де вони воюють. Тому окупанти використовують українців у своїй армії для гарматних штурмів, адже їх смерть не створює соціальну напругу в нацистському суспільстві РФ. 

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Гуманітарна ситуація на ТОТ критично загострюється: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк