11.01.2024, 18:24

"Оперативна обстановка на сході залишається складною, ворог продовжує наступальні дії", - Сирський

вапрол

На сході оперативна ситуація залишається складною, окупанти продовжують вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ та оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп’янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп’янська. Завдяки діям наших оборонців ворог зазнає значних втрат. Попри це, окупанти намагаються наростити зусилля, насамперед використовуючи людський ресурс", – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Сирський, на Лиманському напрямку росіяни проводять наступальні дії, щоб витіснити українських захисників за річку Чорний Жеребець та здійснюють інтенсивні артилерійські обстріли.

"Окрім цього, вони переміщують з території РФ додаткові штурмові роти та проводять підготовку нових штурмових загонів у базових таборах, а також намагаються проводити розмінування шляхів висування", - повідомив командувач.

Серебрянське лісництво залишається одним із напрямків зосередження основних зусиль загарбників.

"На цьому напрямку росіяни без успіху здійснюють спроби атакувати українські позиції за підтримки бронетехніки у напрямках населених пунктів Діброва, Торське та  Ямпіль", - зауважив військовий.

Сирський зауважив, що на Бахмутському напрямку загарбники докладають "усіх зусиль" для виходу на рубіж каналу Сіверський Донець – Донбас, а з півночі Бахмута окупанти проводять штурмові дії у напрямку Богданівки із залученням підрозділів "добровольчого корпусу".

За його даними, росіяни намагаються створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр та відновити втрачене положення в районах каскаду озер східніше Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучають підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі частини зі складу Північного флоту.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

"Холодна смерть або паспорт": На ТОТ загарбники шантажують місцеве населення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк